Aanvullende zorgverzekeringen

Aanvullende zorgverzekeringen? Waarvoor is er een aanvullende zorgverzekering af te sluiten? Welke zorgkosten kunnen er uit een aanvullend pakket worden vergoed? Hoe gaan verzekeraars om met mensen die zich aanvullend willen verzekeren?

Welke zorgverzekering past het beste bij u? Vergelijk alle zorgverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekeringen

U kunt uzelf aanvullend verzekeren voor een aantal zaken die niet in de basis zorgverzekering zijn opgenomen. Een aanvullende zorgverzekering kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Verwacht u het komende jaar veel naar de fysiotherapeut te gaan? Bekijk dan hoeveel een consult kost en hoeveel u er verwacht nodig te hebben. Komt u lager uit dan de uitkomt van deze som? Ga dan goed na of u wel een aanvullende zorgverzekering nodig heeft. Voor een aanvullende verzekering geld geen acceptatieplicht zoals bij een basisverzekering. Een zorgverzekeraar kan besluiten om u geen gebruik te laten maken van een aanvullend pakket.

Aanvullende zorgverzekeringen tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor uw basisverzekering én uw aanvullende zorgverzekering. Net als bij uw eigen aanvullende verzekering is er voor kinderen geen eigen risico van toepassing op een aanvullende verzekering.

Aanvullende zorgverzekeringen opzeggen

Het opzeggen van een aanvullende zorgverzekering kunt u net als uw basisverzekering elk jaar opzeggen. Het is theorie zelfs mogelijk om uw aanvullende zorgverzekering bij een zorgverzekeraar af te sluiten en uw basis verzekering bij een ander af te sluiten.

Verschillende aanvullende zorgverzekeringen

Er zijn verschillende zorgbehoeftes, dus zijn er ook verschillende aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten. De invulling van een aanvullende zorgverzekering is per verzekeraar verschillend ingericht. Bekijk voor het afsluiten van een nieuwe verzekering of u alle zorgzaken die voor u belangrijk zijn ook heeft meeverzekerd. Begin met vergelijken.

Bekijk het overzicht met de verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Bij sommige verzekeraars zijn er aanvullende pakketten gebundeld in één aanvullende verzekering.

Alternatieve geneeswijzen zorgverzekering
Bril zorgverzekering
Fysiotherapie zorgverzekering
Kraamzorg zorgverzekering
Orthodontie zorgverzekering
Tandarts zorgverzekering