Alternatieve geneeswijzen zorgverzekering

Alternatieve geneeswijzen zorgverzekering? Ondank dat alternatieve geneeswijzen steeds populairder worden, is het zeer verschillend of u bij een zorgverzekeraar hiervoor kunt verzekeren. Welke alternatieve geneeswijzen kennen we? Bij welke zorgverzekeraar kunt u uzelf verzekeren voor alternatieve geneeswijzen?

Alternatieve geneeswijzen zorgverzekering

Er zijn diverse soorten alternatieve geneeswijzen voor diverse klachten. In het basispakket worden alternatieve geneeswijzen vooralsnog niet opgenomen. Het is niet bij elke zorgverzekeraar vanzelfsprekend dat een behandeling in het aanvullende pakket is opgenomen. Voordat u bij een alternatieve geneeswijzer op bezoek gaat is het altijd verstandig eerst de verzekeringsvoorwaarden goed te bekijken. Bekijk in de zorgverzekeringen vergelijking of alternatieve geneeswijzen worden vergoed.

Soorten alternatieve geneeswijzen

Een overzicht van de belangrijkste alternatieve geneeswijzen.

Acupunctuur is een geneeswijze die in China haar oorsprong kent waarbij naalden in bindweefsel geprikt worden.

Chiropractie: diagnosticeert, behandeld en geeft preventie tegen stoornissen in het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het zenuwstelsel.

Homeopathie zorgt voor een natuurlijke stimulatie van het zelf herstellend vermogen.

Manuele therapie: helpt mensen van problemen met zenuwen, gewrichten en/of spieren af te helpen. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding de richting manuele therapie heeft gevolgd.

Orthopedische geneeskunde helpt het lichaam op de juiste manier te bewegen zonder dat hier een chirurgische ingreep voor nodig is.

Osteopathie beweging is voor het lichaam belangrijk. Osteopathie richt zich op de bewegingen van en door het lichaam.

Dit was een overzicht van de meest voorkomende alternatieve geneeswijzen. Uiteraard zijn er meerdere alternatieve geneeswijzen. Bekijk de volledige lijst of begin direct met vergelijken om te zien welke zorgverzekeraar alternatieve geneeswijzen in het aanvullende pakket heeft opgenomen.