Eigen bijdrage zorgverzekeringen

Eigen bijdrage zorgverzekeringen

Eigen bijdrage zorgverzekeringen? Naast het verplicht eigen risico kennen we de eigen bijdrage. Het zijn twee termijn die erg vaak met elkaar worden verward. Wat betekent eigen bijdrage zorgverzekeringen? Wanneer krijgen met een eigen bijdrage te maken? Hoe hoog is de eigen bijdrage?Alle zorgverzekeringen bekijken en vergelijken? Vergelijk alle zorgverzekeringen snel en gemakkelijk.

 

Eigen bijdrage zorgverzekeringen

De eigen bijdrage is in tegenstelling tot het eigen risico iets wat we niet zelf in de hand hebben. De eigen bijdrage is een deel van de gemaakte zorgkosten die u zelf dient te betalen. De overheid bepaald voor welke zorgkosten dit geld en hoe hoog deze kosten zijn. De voorwaarden voor de eigen bijdrage zijn voor iedereen gelijk. De eigen bijdrage is wettelijk vastgelegd.

Eigen bijdrage én eigen risico

Bij sommige zorgkosten kan het zo zijn dat u een eigen bijdrage en een eigen risico dient te betalen. Wanneer de zorgkosten € 400,- zijn en € 75,- hiervan is uw eigen bijdrage. De € 75,- dient u te betalen als eigen bijdrage waarnaar er nog € 325,- overblijft. De € 325,- valt onder het eigen risico en dient u dus ook zelf te betalen. Voor het restant van 2016 blijft er nog € 60,- over welke voor uw eigen rekening gaan komen.

 

Eigen bijdrage

Er is door de overheid bepaald dat er een aantal zorgkosten zijn waarvoor een eigen bijdrage betaald dient te worden:

  • Kraamzorg
  • Zittend ziekenvervoer
  • Hulpmiddelen
  • Bepaalde geneesmiddelen (Bekijk welke geneesmiddelen dit betreft)
  • Poliklinische bevalling zonder medische indicatie
  • Tandheelkundige zorg (tandheelkundige zorg die uit de basisverzekering worden vergoed, bekijk hiervoor de voorwaarden).

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2016? Vergelijk en bekijk zorgverzekeringen.