Eigen risico zorgverzekeringen

zorg vergelijker 2016

Eigen risico zorgverzekeringen

Eigen risico zorgverzekeringen? Bij elke zorgverzekering zijn er termen die altijd terugkomen: eigen risico en eigen bijdrage. We mogen deze zaken niet met elkaar verwarren, maar wat betekent eigen risico eigenlijk? Verplicht eigen risico en vrijwillig eigen risico? Wat is het verplicht eigen risico in 2016?Alle zorgverzekeringen bekijken? Vergelijk alle zorgverzekeringen.

Eigen risico zorgverzekeringen 2016

Het eigen risico is een deel van de zorgkosten die u zelf dient te betalen wanneer u gebruik heeft gemaakt van zorg uit de basis verzekering. Tijdens prinsjesdag wordt door de overheid bekend gemaakt wat het verplicht eigen risico voor het volgende jaar is. Bij het gebruik van zorg de u nodig heeft, is altijd het raadzaam om na te gaan of hiervoor het eigen risico van toepassing is. Er zijn bepaalde vormen van zorg uitgesloten van het eigen risico. Zorg uit een aanvullende verzekering is altijd uitgesloten van het eigen risico.

 

 

Verplicht eigen risico

In 2016 is het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385,- tegenover € 375,- in 2015. Dit betekend dat alle zorgkosten die onder het verplicht eigen risico vallen met een maximum van € 385,-, door uzelf betaald dient te worden. Bij het vergelijken van uw nieuwe zorgverzekering kunt de mogelijkheid in uw overweging meenemen om bij een zorgverzekeraar gespreid te kunnen betalen. Gespreide betaling van het verplicht eigen risico is bij de meeste verzekeraars een mogelijkheid.

Eigen risico tips

Heeft u de laatste jaren weinig tot geen gebruik gemaakt van zorg die onder het verplicht eigen risico vallen? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico bovenop uw verplichte eigen risico. De korting op uw maandelijkse premie flink oplopen. Bij sommige verzekeraars is korting op de premie (bijna) gelijk aan het bedrag (€ 500,-) wat u aan extra risico loopt. Wij raden u aan om het bespaarde geld te bewaren voor het geval u wel zorgkosten gaat maken.Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Vergelijk eerst welke zorgverzekeraar het voordeligste is en u een verzekering heeft die bij uw wensen past.