Fysiotherapie zorgverzekering

Fysiotherapie zorgverzekering? Wanneer u bij de fysiotherapeut terecht komt dan dient er iets aan uw bewegingsapparaat veranderd te worden. Dit kan te maken hebben met spieren, zenuwen, gewrichten, aanhechtingen banden in uw lichaam.

Bekijk alle dekkingen voor fysiotherapie zorgverzekering.

Fysiotherapie zorgverzekering

Voor mensen zonder chronische indicatie en van 18 jaar en ouder zit fysiotherapie niet in de basis zorgverzekering. Voor deze groep kan er een aanvullende zorgverzekering afgesloten worden wanneer er gebruik wordt gemaakt van de fysiotherapeut. Elke zorgverzekeraar kiest voor een andere indeling van het aantal behandelingen in de aanvullende pakketten. Bekijk altijd goed welk pakket het beste bij uw persoonlijke wensen past.

Chronische indicatie fysiotherapie

Wanneer er door een medisch specialist is vastgesteld dat een aandoening op een lijst staat die door de overheid is samengesteld, kunt u wellicht een medische indicatie voor uw klachten krijgen. Dit betekent dat u vanaf de 21e de behandelingen uit het basis pakket vergoed krijgt. Vanaf de 21e behandeling kan echter wel het eigen risico gelden. Voor de eerste 20 behandelingen is het mogelijk om een aanvullende af te sluiten.

Keuze fysiotherapeut

Bij de keuze voor een fysiotherapeut is het verstandig om te kijken of uw zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener. Wanneer er geen contract is kan het zo zijn dat u een deel van de kosten zelf dient te dragen.

Vergelijk uw fysiotherapie zorgverzekering.