Goedkoopste zorgverzekeringen 2016

Goedkoopste zorgverzekeringen 2016? Vergelijk en bespaar direct op uw nieuwe zorgverzekering.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2016

De laatste jaren is het aantal mensen dat overstapt van zorgverzekeraar explosief gestegen. Dit is niet zonder reden: overstappen van zorgverzekeraar kan een flink financieel voordeel met zich meebrengen. Waar tot een aantal jaren geleden iedereen bij de zorgverzekeraar blijf die er met de paplepel is ingegoten, kiezen er velen voor een goedkopere variant. De goedkoopste zorgverzekeringen winnen behoorlijk aan terrein de laatste jaren. Waar jaren geleden het gros van de Nederlanders ervoor heeft gekozen om over verzekerd te met een zorgverzekering, kiest met tegenwoordig sneller voor de goedkoopste zorgverzekering.
Een veel gebruikte optie voor een goedkope zorgverzekering, is om het verplicht eigen risico met een vrijwillig eigen risico te verhogen. In plaats van € 385,- eigen risico betaald men maximaal € 500,- vrijwillig eigen risico extra in ruil voor korting. De korting op de basiszorgverzekering kan oplopen tot € 24,- per maand. Wanneer er gebruikt wordt van een verhoogd eigen risico is het raadzaam een spaarpotje te hebben om eventuele zorgkosten daar uit te kunnen betalen. Mocht u de optie overwegen: het is een riskante maar wel de goedkoopste zorgverzekering 2016.

Voordelen overstappen zorgverzekeraar

Er kunnen vele redenen zijn om over te stappen van zorgverzekeraar. Veruit de belangrijkste reden is dat de verzekering vaak bij een andere verzekeraar voordeliger is. De verzekeraars kunnen zelf bepalen hoe hoog de maandelijkse premie wordt voor het nieuwe jaar. Een basiszorgverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde aangezien dit wettelijk is vastgelegd. De randvoorwaarden kunnen per verzekeraar wel flink verschillen. De voordelen van overstappen op een rij:

  • Minder premie betalen
  • Ruimere keuze zorginstellingen
  • Uitgebreider aanvullend pakket
  • Aanvullend pakket sluit beter op de persoonlijke wensen aan
  • Vrijwillig eigen risico is zelf te kiezen (tussen € 0,- en € 500,-)

De prijs van een zorgverzekering zegt niet alles. Kiezen voor de zorgverzekering die het beste bij uw persoonlijke (zorg) wensen past wel. Stel u voor dat u kiest voor de goedkoopste zorgverzekering, maar een beperkte keuze qua ziekenhuis heeft. Dan bent u altijd genoodzaakt om te reizen en is er een kans dat u een deel van de zorgkosten voor uw eigen rekening dient te nemen…