Orthodontie zorgverzekering

Orthodontie zorgverzekering? Wanneer u naar de orthodontist gaat heeft u de wens of het advies gekregen om uw tanden recht te laten zetten. In tegenstelling tot vroeger wordt er tegenwoordig veelvuldig gebruik van gemaakt.

Vergoedingen orthodontie vergelijken? Vergelijk alle zorgverzekeringen.

Orthodontie zorgverzekering

De orthodontist is een gespecialiseerde arts om de tanden en kiezen recht te zetten. Ook de kaak in de juiste positie krijgen is een van de taken. Wanneer een orthodontie behandeling noodzakelijk is, is het verstandig om altijd de verzekeringsvoorwaarden goed te bekijken. De behandeling kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen.

Orthodontie tot 18 jaar

Orthodontie is niet standaard opgenomen in de basis verzekering. Tenzij er ernstige afwijkingen aan de mond of de kaak zijn vastgesteld, dan is er een kans dat er een vergoeding plaatsvind. Bekijk hiervoor de voorwaarden in de basis verzekering. Orthodontie is bij sommige verzekeraars in een aanvullend pakket mee te verzekeren. Ook hierbij zijn de voorwaarden per verzekeraar verschillend en dient u altijd te bekijken hoe de voorwaarden bij uw gewenste verzekeraar zijn geregeld.

Orthodontie 18 jaar en ouder

Orthodontie voor volwassenen is vaak lastiger te verzekeren. Uiteraard zijn er zorgverzekeraars die u met een passend zorgpakket toch in deze behoefte kunnen voorzien.

Bekijk het overzicht met zorgverzekeraars die orthodontie in het pakket hebben opgenomen.