Tandarts zorgverzekering

Tandarts zorgverzekering? De tanden zijn een van de meest kostbare bezitten van het lichaam. Hier zijn we met zijn allen ook erg zuinig op. Maar hoe zit het met de tandarts verzekering?

Vergelijk alle tandarts zorgverzekeringen.

Tandarts zorgverzekering

Wanneer u bij de tandarts bent dan kunnen de kosten vrij snel oplopen. Om u voor torenhoge rekeningen van de tandarts te behoeden, kan er een tandarts verzekering worden afgesloten. In die verzekering zijn er vaak meerdere mogelijkheden om te verzekeren: tot een maximum bedrag en het percentage van het totaalbedrag. Het kan ook bij het afsluiten van een tandarts verzekering zo zijn dat er na een behandeling een factuur op de mat valt.

Tandarts verzekering t/m 17 jaar

Kinderen zijn altijd vanuit de basisverzekering vergoed voor eventuele tandarts kosten. Hiervoor geld geen eigen risico. Orthodontie hoort niet bij de vergoedingen die uit de basisverzekering betaald worden.

Tandarts verzekering 18 jaar en ouder

Voor volwassenen kan er een speciale verzekering voor de tandarts afgesloten te worden mits u dat nodig acht. Wanneer u regelmatig last heeft van gaatjes, dan kunnen kosten vrij snel oplopen. Wanneer u slechts 1 à 2 keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle, is een tandarts verzekering wellicht overbodig. Orthodontie kan bij een aantal verzekeraars in het zorgpakket bij volwassenen worden meegenomen. Er zijn een aantal ernstige afwijkingen die uit de basis zorgverzekering worden vergoed. Voor meer informatie, bezoek de site van Rijksoverheid.nl.

Om alle tandarts verzekeringen te vergelijk, probeer de vergelijker.