Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

 

Zorgverzekeringen vergelijken

Jaarlijks zorgverzekeringen, vroeger ook wel ziekenfondsverzekering genoemd, vergelijken kan vele voordelen met zich meebrengen. Uit onderzoek is gebleken dat de polissen die elk jaar worden overgesloten naar een andere zorgaanbieder het meestal de prijs is die men doet besluiten te veranderen van zorgverzekeraar. In sommige gevallen kan het een voordeel van tientallen euro’s per maand met zich meebrengen. Het grote verschil in prijs kan in de keuze van het ziekenhuis of specialist, het aanvullende pakket of het verplicht eigen risico zitten.Een klein deel van de ‘overstappers’ vind de service bij de huidige zorgverzekeraar onder de maat. De redenen hiervoor liggen ver uiteen en kan liggen aan de dekking of het gedrag van de klantenservice.

Basisverzekering vergelijken

Door de basisverzekering te vergelijken vinden veel zorgverzekeraar hoppers elk jaar een goedkopere basisverzekering. Voor de groep die weinig tot geen waarde hecht aan extra zorg, kan dit een behoorlijk financieel voordeel met zich meebrengen. Het vergelijken van de ziektekostenverzekering kan tegenwoordig gemakkelijk en snel.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

De aanvullende zorgverzekering kan door een zorgverzekeraar dusdanig worden aangepast, dat men besluit over te stappen naar een andere verzekering. Bijvoorbeeld dat er (deels) geen alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie meer worden vergoed. Een vrije keuze voor een zorgverlener is tevens een punt waardoor er veel van zorgverzekeraar wordt gewisseld. Bij de goedkopere zorgverzekeringen dient men zich vaker te wenden naar een gecontracteerde aanbieder.

Voor het eigen risico geldt altijd het wettelijk vastgestelde: € 385,-. Er kan daarnaast gekozen worden voor een verhoogd eigen risico. Het maximum eigen risico waar vrijwillig voor gekozen kan worden is € 885,-. Het is bij sommige zorgverzekeraars mogelijk om een eigen risico te kiezen wat tussen de € 385,- en € 885,- in ligt. Wanneer men kiest voor een verhoogd eigen risico, krijgt men in ruil daarvoor een korting op de maandelijkse zorgpremie. Zorgverzekeringen vergelijken is het gemakkelijkste wanneer er niet de wens bestaat een aanvullend zorgpakket of een tandarts verzekering af te sluiten. De basiszorgverzekering is bij elke zorgverzekeraar gelijk.

Zorgverzekeringen vergelijken voor 2016 kan met de handige vergelijkingstools nog gemakkelijker. Door al uw wensen in te vullen, worden de beste en meest voordelige zorgverzekeringen met elkaar vergeleken. Zo kiest u altijd voor de meest voordelige zorgverzekeraar met het zorgpakket dat bij uw persoonlijke wensen past.

Begin direct met alle zorgverzekeringen en ziektekostenverzekeringen vergelijken!